Yasin Aras tar över som huvudtränare

Vi är glada att presentera Yasin Aras som ny huvudtränare för Arianas herrlag. Han ansluter till föreningen och tar över från och med 18 juli.

Yasin Aras kommer närmast från uppdraget i AIK där han var tränare i akademin. Innan sejouren i AIK tillbringade Yasin många år i Dalkurd FF, både som huvudtränare och assisterande tränare, där han bland annat tog upp Dalkurd FF till Superettan 2021.

Yasin Aras kommentar om sitt nya uppdrag:
Det känns inspirerande att komma till en klubb som Ariana FC som har en tydlig vision kring framtiden. Det finns en kultur i klubben som rimmar väldigt mycket med mina värderingar också, det är en klubb som vill vinna varje match vilket är något som jag älskar.

Sportchefen Omid Hushmands kommentar:
Det är alltid svårt att göra förändringar i ledarstaben mitt under säsongen. Men ibland krävs det att man vågar ta tuffa beslut för att skapa en positiv förändring. Det är just den förändringsbenägenheten som har bidragit till våra sju raka avancemang. Vi har alltid drivits av resultat, och tillsammans med Yasin är vi överens om vad som krävs.

Min magkänsla är väldigt bra. Yasin är en ung och mycket spännande tränare som har skaffat sig värdefull erfarenhet längs vägen. Han är en driven och passionerad ledare med klara idéer och ett stort fokus på detaljer. Dessutom lägger han stor vikt vid individuell utveckling och spelarens välmående, vilket är avgörande för oss som klubb. Valet av Yasin går helt i linje med klubbens visioner om att satsa ungt och modigt och våga framåt som lejon.